VVEL - Volkstuinders Vereniging Etten-Leur
Het tweede biologisch weekend was opnieuw een succes

Het begon allemaal op vrijdag 3 juni in volkstuin de Kokkestraat. Daar verzamelde zich rond 10.00 uur 8 leerlingen van de hoogste groepen van basisschool De Klankhof. Zij hadden zich aangemeld om in het POP-UP Kinderlunchcafé een gezonde lunch te maken voor hun juffen en meneren die die dag een studiedag hadden (de kinderen waren vrij).


Er werden groenten en fruit verzameld in de tuin. Met de buit op zak fietsten ze naar volkstuin de Streek, waar samen met de vrijwilligers van buitenschoolse activiteit het KinderKookCafé, GGD en kok Gaston de verzamelde spullen werden omgetoverd in een heerlijke gezonde biologisch lunch met diverse gangen.

Om 12.30 uur arriveerden de 35 leerkrachten en lieten het zich goed smaken.

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni waren de drie volkstuinen van Volkstuindersvereniging Etten-Leur en de Samen tuin van Gogh van 10.00 tot 16.00 uur voor iedereen gratis te bezichtigen.

In de Kokkestraat was ook een aantal kraampjes. Velt, De Natuurwinkel, DCM en het Bijengilde Etten- Leur en kok Gaston had weer een heerlijk biologisch soepje gemaakt. Ben liet weer mooie bloemstukken uit zijn handen komen en demonstreerde hoe je bijenkorven en manden maakt van riet.

Veel bezoekers, waaronder ook twee wethouders en de burgemeester, lieten zich voorlichten over het biologische en ecologische tuinieren en kregen van tuin coördinator Kees Naalden een rondleiding in de tuin. Gezien het feit dat de activiteiten voornamelijk plaats vonden op het complex Kokkestraat, was de belangstelling voor de complexen De Streek en Tuindersweg duidelijk minder. De samen tuin van Gogh heeft wel de nodige bezoekers gehad.

Dit weekend werd georganiseerd door de V.V.E.L, het Bijengilde en wijkvereniging Buurtbelang Banakkers.
Voor de organisatie van een eventueel volgend biologisch weekend zal nog nader overleg plaats vinden.

Wij houden u op de hoogte.

Copyright V.V.E.L 2015. Alle rechten voorbehouden
Website ontwerp en implementatie door Marien Melisse